gratisjehuisverkopen

Scheepsreparatie

Scheepsreparatie

Slijtage aan je boot of schip? Geen nood aan de man! De beste stuurlui staan namelijk aan wal en dat is precies de plek waar jouw schip gerepareerd moet worden. Voor scheepsreparatie kun je op veel verschillende plekken terecht. Aanmeren dus maar, want voor je het weet is jouw schip weer helemaal de oude en kun je onbezorgd weer het ruime sop kiezen.

Hoe werkt scheepsreparatie

Als je de bezitter bent van een groot schip dat kapot is of schade heeft, komt er soms heel wat bij kijken om dit te laten repareren. Bij veel reparaties kan het schip echter grotendeels in het water blijven liggen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan reparaties die zich aan de binnenkant van het schip bevinden, zoals leidingen of reparaties aan de motor. Bij andere reparaties, zoals bijvoorbeeld reparaties aan de buitenkant of aan de onderkant van het schip, moet het schip naar een scheepswerf gebracht worden om daar gerepareerd te worden.

Droogzetinstallaties

Voor reparaties aan het schip die op het droge moeten gebeuren kan gebruik gemaakt worden van droogzetinstallaties. Droogzetinstallaties zijn installaties die worden ingezet om een schip uit het water te halen en vervolgens weer te water te laten. Bovendien kunnen de installaties ook ingezet worden om nieuwe schepen voor het eerst te water te laten. De verschillende soorten droogzetinstallaties zijn te onderscheiden in droogdokken, drijvende dokken en scheepsliften. Een droogdok is een afgeschermde plek waar water in en uit kan worden gelaten. Deze bevinden zich vaak in de buurt van het water zelf, dus in havens. Een drijfdok is een dok dat op het water zelf gebouwd is. Het nadeel hiervan is dat het drijfdok zelf ook soms uit het water gehaald moet worden voor onderhoud. De scheepsliften zijn echte liften die de boot kunnen optillen waarna de boot naar de plaats van bestemming gebracht wordt alwaar de reparatie plaatsvindt.

Scheepswerf

Reparaties aan de schepen vinden meestal plaats op een scheepswerf. Scheepswerven zijn plekken waar schepen en andere drijvende en varende objecten gebouwd en ook gerepareerd worden. Droogzetinstallaties vormen meestal het hart van de scheepswerf en grote scheepswerven hebben er meestal wel meerdere. Hierdoor kan het schip boven de grond komen te hangen en kan er gemakkelijk aan de onderkant gelast en geverfd worden. Scheepswerven van tegenwoordig zijn niet meer hetzelfde als vroeger, omdat er niet meer op dezelfde manieren gevaren wordt. Daardoor spitsen de meeste scheepswerven zich toe op een specifiek soort boot, zoals jachten, kleine zeilboten of baggerschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *